Translate

söndag 20 november 2016

Skadedjur med horn

Två rådjursbockar huserar i trädgården. I natt har de tappat sina horn på gräsmattan. 
Vackra djur men jag tycker inte om dem när de förstör Magnolian.

Plommonträdet gav ingen frukt i år heller. Hoppas på bättre lycka nästa år.


 Nu har julrosornas tid börjat. Det är något att glädjas åt! När allt är grått och mörkret blir längre för var dag, då sträcker de på sig, vecklar ut sina blommor och håller hoppet om en ny trädgårdssäsong levande.

Helleborus foetidus

Helleborus niger

3 kommentarer:

  1. Märkligt med rådjurshornen. Jättefina julrosor, att de orkar. Såg ett reportage om din trädgård i Svensk trädgårds tidning från tidigare i år, kul.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så fina horn! Förstår att du inte blir glad åt när buskar och träd blir förstörda. Är det av fejning, eller äter de barken?
    Ha en fin vecka!
    Kram Karin
    http://pixelmojan.se

    SvaraRadera
  3. Aj, aj, aj.. det var synd om magnolian!
    Hittehorn är inte så vanligt och definitivt inte på tomten. Det verkar som de förmultnar på en säsong i naturen. Här har vi hittat tre totalt och vi rör oss mycket i skog och mark. Mannen dessutom jägare.
    I veckan har jag satt upp ulltussar stora som apelsiner på pinnar av armeringsjärn framför murgrönan som de älskar att kaläta. Svartkålen har fått en matta av ull runt fötterna och lite längre fram hamnar ulltottar även bland tulpanerna. Har goda erfarenheter av detta sen andra år. Rådjuren gillar verkligen inte lukten. Det ska förstås vara obehandlad ull.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera